Porinuće teglenice

U Uljaniku porinute dvije teglenice - gradnje 518 (13132) i 519 (13133)

U Uljaniku su 5. svibnja 2015. godine s navoza 1 u more porinute gradnje 518 i 519 – teglenice za prijevoz nafte i prerađevina koje ULJANIK Brodogradilište gradi za 3. MAJ Brodogradilište odnosno za švedsku tvrtku Wisby Tankers AB.

Prva dama svečanosti porinuća bila je gospođa Kristina Reljin rukovoditeljica nabave nemetala kemijskih i elektro proizvoda u društvu Uljanik d.d. koja je uobičajenim presijecanjem konopa pustila teglenicu u more. Reljin se tom prilikom zahvalila tvrtki Wisby Tankers AD i ULJANIK Brodogradilištu na ukazanom povjerenju i prilici da kao kuma sudjeluje u tako značajnom trenutku kao što je prvi dodir plovila i mora.

Riječ je o teglenicama dužine 59,5 metara, širine 16 metara i ukupno 4,6 metara visine uz nosivost od 2,500 tona koju će tijekom eksploatacije opsluživati posebni gurači. Izgradnja teglenice je pod nadzorom Klasifikacijskog društva ABS, (American Bureau of Shipping), a plovit će pod kolumbijskom zastavom. Nakon porinuća na navoz je položena kobilica za gradnju 511 LPG teglenicu za istog naručitelja.